en sväng till Afrika och jag är en ny människa...

publicerat i Allmänt;
 
Imorse kom Malin (Vilda och Ronjas mamma) och frågade om jag hade lust att följa med på afrodans med barnen till Hargshamn.. Musikveckan i Östhammar är i full gång den här veckan och idag hade dem ordnat aktivitet för barn. 
Var först lite tveksam och kände inte alls för de.. Men efter en lång funderare så tog jag tag i mig själv och insåg att jag behöver göra något..
Alltid går jag omkring och gnäller över att jag inte har något socialt liv med vänner här och aldrig gör något om dagarn och när någon frågar om jag vill me så kände jag bara att de KLART att jag ska me...
Barnen blev överlyckliga också eftersom dem älskar att vara med Ronja och Vilda.
Så vi packade in oss i våran bil och körde iväg...
HAde ingen som helst aning om vad det egentligen handlade om förutom att det va rytmik, sång och dans.
 
När vi kom fram möttes vi av en dam med färgglada kläder i alla dess former och färg.
Alla barn (va ca 15 st) stod och väntade på att få höra trummor så dem kunde börja leta efter vägen till afrika..
Tillslut började det höras svaga trummor och alla smög på led fram genom en liten korridor. (även vi vuxna fick vara med på äventyret).. 
Tillslut kom vi fram till en dörr och öppnade den och där inne satt 4 kvinnor iklädda vackra kläder och slog på trummor.. Det va fina kulisser och det kändes faktiskt som att komma till ett annat land.
Vi satte oss i ring och alla fick tala om vad vi hette sen började våran resa i Afrika.
Hela rummet va fyllt med trummor, så alla barn och även vi vuxna fick lära oss spela på dem samtidigt som vi sjöng och lärde oss vackra ramsor. Rysningar i hela kroppen när allt lät så vackert.
Vi fick vara olika djur som sprang omkring på savannen till musik och allt kändes så underbart härligt med glada barn som verkligen va helt inne i berättelserna vi fick höra och vara med i.
Vi fick höra en jätte spännande berättelse som framfördes av en otroligt duktig kvinna som hade sån inlevelse att alla bara satt och stirrade med stora ögon för att få ta del av historien. Även jag va trollbunden i sagan och alldeles inne i berättelsen att nästan ögonen ploppade ut. 
Det handlade om en groda som skulle rädda sin mamma från ett jättestort djur som hette hundradjuret..
Alla djungelns djur skulle hjälpa till men ingen klarade av att rädda mamman, så tillslut fick grodan själv vara listig och rädda sin mamma... Och allt slutad lyckligt med att prinsessan av savannen kom indansande i röd fin klänning och röda vackra fjädrar på huvudet och gav alla barnen varsin pärla från skatten som hon hade hittat.. SÅÅÅÅÅ fin berättelse..
Sen fick vi såklart dansa också och sjunga massa sånger om afrikas djur och natur..
Jätteskoj.. Tror nog att barnen hade jättekul... OCH även jag hade superskoj.. Så härligt att dansa afrodans.. Man känner sig som en inföding som svävar runt i lufsande steg till musik..
Ville nästan inte att tiden skulle ta slut..
Två timmar höll vi på men jag hade kunnat hålla igång minst två timmar till...
 
Så idag blev det ett glatt inlägg på bloggen och jag är full av energi..
:)
 
puss

juli.....

publicerat i Allmänt;
 
Jag har semester, och i och med det har även min blogg tagit semester..
Eller så är det så att jag bara inte orkar dela med mig av livet just nu. Är ju lite upp och ner med allt..
Men eftersom det här är min dagbok så kommer jag att skriva när det käns rätt och när jag bara känner för att jag vill dela med mig av något..
 
Vi har varit på Gotland över midsommar.. Underbart men samtidigt så jobbigt att gå omkring och veta att det bara är för stunden och att jag måste ta båten hem igen.. Om man kunde stanna tiden ändå och bara vara. Och om jag bara kunde lära mig att slappna av och njuta av nuet när jag är mitt i det, men det går bara inte.. Jag har för många tankar och är för rastlös som person för att kunna släppa allt och bara vara..
 
Var till doktorn i måndags.. Blev sjukskriven 3 veckor pga depression. Han ville ge mig tabletter för de men där sa jag stopp.. Har hört för många skreckexempel på de och sen framför allt att jag inte tror på att det hjälper.. Proppa i folk tabletter bara för att slippa ta tag i problemen.. Nä, kanske fungerar för andra men jag vill inte ha de.
Så istället fick jag en tid till kuratorn.. tack för de.. får se vad det leder till.. Känns ialla fall bra att få gå och prata med någon.. 
Och igår tisdag var jag till vc igen för provtagning.. lämnat massa blod för olika tester så dem kan utesluta sjukdomar..
Och så ska jag dit idag igen och ta B12 spruta.. 
Ja, jag har frikort nu!!!
 
Solen skiner idag och det gör ju faktiskt mig lite gladare..
Tvättar och tvättar för att få undan tvätthögen som blivit här hemma efter vi kommit hem.
Stina vill till "stranden" och bada, och jo, jag ska ta mig i kragen och åka iväg i em efter sprutan så barnen får roa sig lite..
Om det ändå vore HAVET...
 
puss