flaggor och länder....

publicerat i Allmänt;
 
Äntligen, snart bär det av till ön.. 
Eller nja, bara den här dagen kan gå förbi med regn och rusk så är vi snart där.
Ikväll har Adam fotbollsträning så hoppas på bättre väder tills dess.
 
Vi har en väldigt begåvad och duktig liten son.
Han är väldigt intresserad av fotbolls vm på tv just nu. Han kollar varje lag och deras färger på kläderna och hur deras flaggor ser ut.
Sen tar han fram kartboken och sätter sig med den i timmtal och kollar in flaggorna och memorerar länderna. 
Så jag testade honom lite igår och frågade vilka länder som hade vilken flagga, och tro mig.. Den gossen kan minsann.. stolt mamma!!! :)
 
Barnen leker just nu med Ronja och Vilda så ja tänkte passa på att se ett program av det okända på tv..
Det är ju ljust ute nu så måste ju passa på att kolla på de eftersom jag inte vågar titta på kvällen..
:)
 
Puss

Nya tag.....

publicerat i Allmänt;
 
Jaha, jag överlevde gårdagens pinsamheter och idag har jag till och med pratat med målargubben :) Och jag intalar mig fortfarande att han inte såg mig.... 
 
Idag har Adam varit på fritids själv i 2 timmar, fick gå med till matsalen och äta och han hade haft så kul.
Känns ju jättebra att han trivs så bra men samtidigt får jag så dåligt samvete över att han måste byta och börja någon annanstans om vi flyttar till Gotland.
Men som sagt vi tar en dag i taget och hoppas att allt ordnar sig till det bästa.
 
Snart åker vi till mamma och underbara ön.
Längtar.
Om vädret tillåter så ska jag slänga mig på gräsmattan hemma vid mamma och bara ligga där och andas frisk luft och njuta av lugnet...
underbart!!
 
Nu har jag hela huset fullt av barn. (som valigt).
Vilda och Ronja är här inne och pysslar med pärlplattor, så snart är det väl jag som får jobba lite med att stryka plattorna så de kan ta med dem hem sen..
full fart hela tiden. 
Barn är underbara, så gott som hela tiden ;)
 
Puss

fönsterkikare.....

publicerat i Allmänt;
 
På morgonen när man vaknar ser man bra sliten ut.
Håret står år alla håll, ögonen är knappt öppna och den slitna tröjan jag har på mig skulle ha varit i soppåsen för länge sen.. Nu gör ju inte det så hemskt mycket att man ser ut så på morgonen för det är ju ingen som behöver se att jag ser ut så... MEN, idag när jag drog upp gardinen möttes min blick av ett par andra ögon, för utanför fönstret står målargubben och målar huset. (tack gode gud att jag hade kläder på mig)... Vet ju att dem håller på att fixa huset här nu så så förvånad borde jag inte ha blivit, men tro mig, de är inte alltid huvudet är på topp kl 7.30 på morgonen. Sen kommer vi till det där pinsamma, när man blir så förvånad och inte alls berädd så vet man inte riktigt hur man ska reagera, så istället för att typ vara cool och hälsa med en fin vinkning så slänger jag mig ner under fönstret och duckar och verkar tro på något vis att han inte alls sett mig. Hur pinsamm får man vara!!
Sen sitter jag där på golvet ett tag och hoppas på att han ska förflytta sig bort från fönstret så att jag kan krypa iväg till ett mer normalt ställe. Tänker att nu har jag redan gjort bort mig så mycket det bara går så nu spelar det ingen roll hur jag beter mig för att komma därifrån.
Kikar upp över kanten och inser att han står kvar men dock med ryggen åt fönstret så jag ser min chans att ta mig upp från golvet och springa ut från rummet.  Sätter mig i korgstolen uppe på hallen och försöker inse att jag är världens mesigaste människa som precis kommit på att jag nu inte kan gå ut på hela dagen så länge han är kvar och målar. ELLER, så intalar jag mig att han faktiskt inte såg mig och lever dagen som vanligt...
:)
 
Puss